Порядок оформлення віз на роботу до Польщі
Інформація про те, які документи варто зібрати, щоб відкрити візу до Польщі. А також яка категорія візи потрібна для отримання роботи.

Перед тим, як отримати довгоочікувану роботу в Польщі, потрібно зібрати певний пакет документів та подати його до візового центру.


Насправді, якщо не тягнути з цією процедурою, а одразу взятися за підготовку документів, той час, який потрібний для оформлення візи до Польщі, пролетить непомітно.


Найкращим посередником між клієнтом та посольством є візовий центр. Він має п'ятиденний робочий тиждень і готовий приймати клієнтів у всі дні, крім вихідних та свят.

Для того, щоб прийти до візового центру та зробити візу до Польщі, слід попередньо записатися на прийом до консультанта. Там можна вибрати вид візи, яку потрібно оформити: туристичну, національну або багаторазову.


Ми здійснюємо допомогу у отриманні запрошень від закордонних компаній, на підставі яких можна відкрити робочу візу.


Для початку своєї кар'єри у Польщі потрібно прийти у призначений час до візового центру з певним пакетом документів.


Обов'язково потрібно ознайомитися з усіма тонкощами подання документів, щоб заява була повною і розглядалася якнайменше часу.

Якщо клієнт має намір перебувати на території Польщі менше 90 днів, йому потрібно оформити короткострокову візу, яка має категорію С. З такою візою можна навчатись у навчальних закладах Польщі або підвищувати кваліфікацію. Але віза категорії С не дозволяє займатися на території Польщі офіційною трудовою діяльністю.


Для того, щоб отримати можливість працювати в Польщі до півроку, слід оформити візу категорії D.


Відправною точкою збору документів для подорожі до Польщі є візова анкета. Вона повинна мати два підписи заявника та всі заповнені поля. До пакету документів уже входить заповнена транслітом анкета. У неї обов'язково має бути вклеєна чітка фотографія заявника. Анкети, заповнені кирилицею, не будуть допущені до оформлення, тому варто вписувати дані виключно транслітом. Обов'язково слід перевірити, чи правильно заповнені особисті дані, оскільки вони повинні відповідати даним із закордонного паспорта.


Крім того, з візовою анкетою подаються дві фотографії розміром 3,5 на 4,5 см. Вони повинні бути кольоровими та зробленими нещодавно (не пізніше півроку до подачі). У жодному разі не допускається використання при зйомці різних аксесуарів на кшталт сонячних окулярів або головних уборів.


Що стосується закордонного паспорта, то він також має відповідати певним нормам.

  • По-перше, після передбачуваної дати повернення він має бути дійсним ще як мінімум три місяці.
  • По-друге, для віз у ньому має бути хоча б дві порожні сторінки.

У пакет документів входять копії закордонного та національного паспортів. Але у візовому центрі потрібно подати і оригінал внутрішнього паспорта клієнта. Не слід переживати, що заявник залишиться без усіх своїх документів: паспорт буде повернутий цього ж дня.


Ще одним документом, який потрібний для оформлення польської візи, є медичне страхування. Поліс повинен мати європейську зону покриття та покривати всі дні перебування в країні. За подальших поїздок медичному полісу достатньо мати покриття першої поїздки.


Наші менеджери готові допомогти із заключним документом – заявою, яка підтверджує мету поїздки. Якщо для клієнта буде знайдено роботу, то в цьому запрошенні буде вказано інформацію про роботодавця, а також тривалість роботи. Таке запрошення не дає права сім'ї заявника стати супроводжуючими особами. Якщо ж людина має на меті навчання у польському ВНЗ, то при подачі документів потрібно надати довідку про зарахування, а також графік навчання.


Таким чином, для оформлення візи потрібно знати достатню кількість нюансів, але якщо одразу розібратися у всіх тонкощах, то жодних труднощів не виникне.



Агентство Personal Work - готові допомогти в оформленні всіх документів, щоб процес отримання візи тривав якнайменше.