Робота у Польщі. З чого почати новачку ?
Багато людей замислюються про роботу за кордоном. Звісно, ​​у новачків виникають деякі побоювання.

Де я буду жити?
Чи впораюся з роботою?
Чи отримаю зароблені гроші?

Ці та інші питання хвилюють будь-яку людину, яка вирішила вперше попрацювати в іншій країні.

Хорошим стартом для некваліфікованого працівника може стати робота на одному із заводів світових гігантів у Польщі. Ця країна останніми роками стала дуже привабливою для інвесторів.

“LG”, “Samsung”, “Philips” та багато інших галузевих лідерів відкрили свої підприємства на польській землі.

З чого почати? Потрібно знати, що підприємства не укладають договори найму з іноземцями. Усі кадрові питання віддано на аутсорсинг комерційним фірмам. Але не треба лякатися, фірми, з якими уклали договори такі шановні концерни, є абсолютно надійними та працюють у правовому полі польської держави.

Таким чином, необхідно знайти кадрове агентство у вашій країні, яка займається рекрутингом працівників на цікаве для вас підприємство. Зробити це не складно, велика кількість оголошень розміщена на тематичних інтернет-майданчиках.

Отже, вирішивши всі організаційні завдання, працівник вирушає до Польщі.
Що ж його чекає після приїзду?

По-перше, необхідні стандартні процедури - оформлення, укладання договорів, оформлення банківських карток, інструктажі, отримання робочого одягу та інше. Жодних складнощів у працівника не виникне — наші менеджери, маючи великий досвід, максимально спрощують оформлення необхідних документів.

По-друге, поселення. Великі концерни часто дають житло безкоштовно. Це можуть бути хостели, а можуть бути приватні будинки. Звичайно, не варто очікувати, що на вас чекає елітне житло, але прийнятний рівень комфорту буде забезпечений.

Отже, настав час розпочати роботу. Дванадцятигодинний робочий день є нормою для іноземців у Польщі. Важко? Нелегко, але для того, щоб заробляти більше, ніж у рідній країні, необхідно докласти зусиль. Добросовісно виконуючи свої обов'язки, працівник може розраховувати на допомогу в оформленні «карти побуту» – документа, що дає право працювати в Польщі до двох років, що більше ніж стандартна піврічна віза.

У результаті великі концерни у Польщі є дуже надійними роботодавцями — важливий чинник для людини, яка вперше виїжджає на роботу за кордон. Працевлаштування на подібних підприємствах — гарний вибір для початківців своєї кар'єри за кордоном.